2018 yılında ameliyathane hizmetleri bölümünü %50 burslu olarak kazandım. Teorik dersler bir yana uygulamalı dersler ve hocalarımın ilgisi ve bilgisi dâhilinde çok fazla donanıma sahip oldum. Stajımı okulumuzun ayarladığı hastanede yaparak tamamladım. Maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle yarım dönem uzaktan eğitim gördüm, çok faydasını gördüm. DGS ile 2 yıllık Ameliyathane Bölümü hemşireliğe tekrardan kendi üniversitemde tamamlamayı düşünüyorum. Aldığım eğitimde bana destek olan tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
Cemil ERGİNYAVUZ
Endüstri Mühendisliği üretim ve hizmet sistemlerinin kalite, verimlilik, maliyet, esneklik gibi faktörlerini optimize etmek için sistemler geliştiren ve uygulayanmultidisipliner mühendislik dalıdır. Endüstri Mühendisliği bölümü oldukça geniş bir sektöre ve iş tanımına sahip olduğundan ötürü kendinizi sürekli güncel tutmak önem arz eder. Bölümüm adına en sevdiğim şey akademik programımız, temel olarak bize öğrettikleri şeyler karar vericilik yani gerçek hayat problemlerini matematiği ve analitik yöntemleri kullanarak doğru kararı nasıl verebileceğimiz ve bu kararların yerine getirilmesini, eyleme dönüşmesini sağlamamızdır. Endüstri Mühendisliği bölümünde kazandığım teorik eğitim altyapısını üretim ve yönetim staj dönemlerimde pratiğe dökme şansı buldum. Hâlihazırda enerji ve mühendislik hizmetleri veren bir şirkette yönetim stajımı gerçekleştirmekteyim.
İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde gelecekte burayı tercih etmek isteyen arkadaşlarımıza ne kadar şanslı olduklarını şimdiden belirtmek isterim. Bölümümüz ülkemiz üniversiteleri arasından yalnızca 7’sinin sahip olduğu ABET akreditasyonuna sahiptir. ABET akreditasyonu ile özellikle ABD’nde birçok üniversite yüksek lisans ve doktora programlarına kabul şartı olarak lisansın ABET akredite bir kurumdan alınmış olmasını şart olarak koymaktadır. Benzer şekilde aralarında NASA ve BOEING gibi yüksek prestijli kurumların da bulunduğu yurt dışında birçok özel sektör kuruluşu işe alımlarda ABET akreditasyonunu bir ön koşul olarak koymaktadır. Endüstri Mühendisliği öğrencisinin sahip olduğu ve fakültemizin prestijini fazlasıyla artırdığına inandığım özel ve öne çıkan bir programdır. Ayrıca bölümümüz hocalarından Prof. Dr. Tarık ÇAKAR, Prof. Dr. Kenan ÖZDEN, Dr. Öğr. Üyesi Didem YILMAZ ÇAPKUR hocalarımın tüm akademik ve sosyal tecrübelerinize sağlayacağı katkılardan şüpheniz olmasın. Hocalarımın Endüstri Mühendisliği bölümünü teorik ve pratik bilgilerin yanında hayata entegre ve yaşama biçimi olarak tanıtması iş hayatımda her ne alanda çalışırsam çalışayım kılavuzum olacaktır. Üniversiteme ve hocalarıma bana olan katkılarından dolayı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Semanur MASUM
2018 yılında Bilgisayar Mühendisliği bölümünü burslu olarak kazandım. Bölümü ilk kazandığım zaman yazılıma dair üst düzey bilgim olmamasına rağmen, geleceğe yönelik bir meslek olduğunu bildiğim için bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih ettim. Üniversite hayatım boyunca sektöre dair birçok ders aldık. Derslerimizden daha çok verim alabilmek için aldığımız eğitimlerle ilgili projeler yaptık. Yaptığım projelerden biri akciğer röntgen görüntülerinden Covid-19 tespiti idi. Bu projede derin öğrenme algoritmasını kullandım. Yaptığım proje ile yapay zekâ teknolojisi hakkında birçok fikir edinmiş oldum. Stajımı ise Eyüpsultan Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda yaptım. Bu süreçte bir bilet otomasyon sistemi geliştirdim. Bu projede teorik bilgilerimi pratiğe dökme şansım oldu. Son sınıfta ise bir şirketin kış kampına katıldım. İş zekâsı alanındaki temel bilgileri ve teknolojileri öğrenme fırsatım oldu. Ayrıca bu kamp ile birlikte işe girme fırsatı yakalamış oldum. Sözün özü azimli ve istekli olduğunuz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir konu yok. Siz yeter ki kendinizi geliştirmek isteyin. Bu süreçte bizlere verdikleri destekleri için tüm hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.