Mezun Web Sayfası -

Mezunlardan

gelişim üniversitesi
  1.   Mezun Web Sayfası
  2. İçerik


Mezunlardan


Selin HENDEN


2017 yılında İstanbul Gelişim
Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünü burslu olarak kazandım. Havacılık küçük yaşlardan beri ilgimin olduğu, beni kendine çeken bir alandı. Havacılık Yönetimi bölümünü seçerek bu ilgimi ilerde severek yapacağım bir mesleğe dönüştürmek istedim. Sektöre yönelik ve havacılık tarihi ile ilgili birçok ders gördük. Gördüğümüz derslerde bilgilerimizi daha iyi pekiştirebilmek için çeşitli projeler de gerçekleştirdik. Mesleki İngilizce dersinde öğrendiğimiz havacılık terimlerinin daha akılda kalıcı olmasını sağlamak için kısa filmler çektik. Bizim için hem çok faydalı hem de eğlenceli bir proje oldu. Atatürk Havalimanı’nda yaptığım zorunlu yaz stajımda öğrendiğim bütün teorileri uygulama fırsatı buldum. Yapılan işlemlere teorik olarak hâkim olduğum için öğrenmem çok kolay oldu ve bu orada daha çok işi öğrenebilmemi sağladı. Üçüncü sınıfta Çift Anadal Programına başvurdum ve Uluslararası Ticaret Bölümünde öğrenim görmeye başladım. ÇAP yapmak benim için mesleki hayatımda yönelebileceğim sektörlerin çoğalmasını sağladı. İstanbul Gelişim Üniversitesinde almış olduğum eğitimin yanı sıra öğrenci kulüplerine katılan sosyal bir öğrenciydim. Türk Kızılay’ı ile birlikte kan bağışı etkinliklerine katıldım, yönetim kurulunda olduğum ÜNİBJK kulübü ile birlikte sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Mentor öğrenci olarak rol aldığım Erasmus Koordinatörlüğü’nde okulumuza gelen birçok yabancı öğrenciyi ağırladık. Mentor öğrenci olmak İngilizcemin gelişmesine yardımcı olan en büyük etkenlerden biri oldu böylece diğer yabancı dillere olan ilgim de arttı. İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi olmak için birçok sebebiniz var. Verdiği kaliteli eğitim ve bünyesinde bulunan sektör tecrübeli hocalarımızın yanı sıra bu okulda kendinizi birçok alanda geliştirme şansını da bulacaksınız.



Şeyma KARAKAPLAN


mezun1

2016 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, İnşaat Teknolojisi Bölümü'ne %50 burs ile eğitim almaya hak kazandım. Bölümümün en büyük avantajı derslerin teoriden çok uygulamalı olmasıydı. Hocalarımın mesleğimizde daha aktif rol oynamamız ve meslek hayatında yabancılık çekmememiz için çeşitli inşaat alanlarında bizlere mesleğimizi daha yakından tanıttı. İnşaat sektörü Türkiye’de olduğu gibi dünyada da çok revaçta olduğu için meslekte herhangi bir olumsuzluk oranı daha azdır. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sunmuş olduğu staj fırsatı ile alanımda kendimi daha çok geliştirmemi sağladı. Hocalarımın dersleri daha eğlenceli hale getirmesi bizleri daha çok mesleğe bağladı, bilgiye aç öğrenciler olarak hocalarımızın paylaştığı her bilgiler bizler için altın değerindeydi. Mezun olup iş hayatıma başladıktan sonra hocalarımın vermiş olduğu bilgiler sayesinde mesleğimde ilerlememi sağladı. 2 yıl önce mezun olduğum üniversiteden, eğitim almış olduğum bütün hocalarımdan bugün dahi minnettarım. İnşaat Teknolojisi bölüm başkanı ve değerli bölüm hocalarıma teşekkürlerime sunarım.
Sevgi ve saygılarımla.




Aysel Merve KUŞ

mezun1


2016 yılında anadalım İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu –şimdiki adıyla Uygulamalı Bilimler Fakültesi- Havacılık Yönetimi 2016- 2020  onur belgeli mezunuyum. Çift anadalım aynı zamanda İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü 2017-2021 onur belgeli mezunuyum. Eğitim hayatım boyunca üniversitemde sektör deneyimli hocalarımın olması, mükemmel bir akademik kadroya üniversitemin sahip olması benim için avantajdı. Hem akademik olarak hem de teori olarak donanımlı bir şekilde her iki bölümden de mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda  Atatürk Havalimanı’nda ve İstanbul Havalimanı’nda hava kargoda stajımı yaptım. Akademik kariyerimi yüksek lisans ve doktora eğitimi İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde ilerleyen zamanlarda hedefliyorum. İlk görev yerim DUHA havacılık akademisinde başlıyorum. Bana emeği geçen tüm hocalarıma çok teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Sevgi, saygılarımla.






M. Furkan BELBAŞ

mezun1



2018 yılında ameliyathane hizmetleri bölümünü %50 burslu olarak kazandım. Teorik dersler bir yana uygulamalı dersler ve hocalarımın ilgisi ve bilgisi dâhilinde çok fazla donanıma sahip oldum. Stajımı okulumuzun ayarladığı hastanede yaparak tamamladım. Maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle yarım dönem uzaktan eğitim gördüm, çok faydasını gördüm. DGS ile 2 yıllık Ameliyathane Bölümü hemşireliğe tekrardan kendi üniversitemde tamamlamayı düşünüyorum. Aldığım eğitimde bana destek olan tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgi ve saygılarımla.





Cemil ERGİNYAVUZ

mezun1


 
Endüstri Mühendisliği üretim ve hizmet sistemlerinin kalite, verimlilik, maliyet, esneklik gibi faktörlerini optimize etmek için sistemler geliştiren ve uygulayanmultidisipliner mühendislik dalıdır. Endüstri Mühendisliği bölümü oldukça geniş bir sektöre ve iş tanımına sahip olduğundan ötürü kendinizi sürekli güncel tutmak önem arz eder. Bölümüm adına en sevdiğim şey akademik programımız, temel olarak bize öğrettikleri şeyler karar vericilik yani gerçek hayat problemlerini matematiği ve analitik yöntemleri kullanarak doğru kararı nasıl verebileceğimiz ve bu kararların yerine getirilmesini, eyleme dönüşmesini sağlamamızdır. Endüstri Mühendisliği bölümünde kazandığım teorik eğitim altyapısını üretim ve yönetim staj dönemlerimde pratiğe dökme şansı buldum. Hâlihazırda enerji ve mühendislik hizmetleri veren bir şirkette yönetim stajımı gerçekleştirmekteyim.
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde gelecekte burayı tercih etmek isteyen arkadaşlarımıza ne kadar şanslı olduklarını şimdiden belirtmek isterim. Bölümümüz ülkemiz üniversiteleri arasından yalnızca 7’sinin sahip olduğu ABET akreditasyonuna sahiptir. ABET akreditasyonu ile özellikle ABD’nde birçok üniversite yüksek lisans ve doktora programlarına kabul şartı olarak lisansın ABET akredite bir kurumdan alınmış olmasını şart olarak koymaktadır. Benzer şekilde aralarında NASA ve BOEING gibi yüksek prestijli kurumların da bulunduğu yurt dışında birçok özel sektör kuruluşu işe alımlarda ABET akreditasyonunu bir ön koşul olarak koymaktadır. Endüstri Mühendisliği öğrencisinin sahip olduğu ve fakültemizin prestijini fazlasıyla artırdığına inandığım özel ve öne çıkan bir programdır. Ayrıca bölümümüz hocalarından Prof. Dr. Tarık ÇAKAR, Prof. Dr. Kenan ÖZDEN, Dr. Öğr. Üyesi Didem YILMAZ ÇAPKUR hocalarımın tüm akademik ve sosyal tecrübelerinize sağlayacağı katkılardan şüpheniz olmasın. Hocalarımın Endüstri Mühendisliği bölümünü teorik ve pratik bilgilerin yanında hayata entegre ve yaşama biçimi olarak tanıtması iş hayatımda her ne alanda çalışırsam çalışayım kılavuzum olacaktır. Üniversiteme ve hocalarıma bana olan katkılarından dolayı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.


Semanur MASUM



2018 yılında Bilgisayar Mühendisliği bölümünü burslu olarak kazandım. Bölümü ilk kazandığım zaman yazılıma dair üst düzey bilgim olmamasına rağmen, geleceğe yönelik bir meslek olduğunu bildiğim için bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih ettim. Üniversite hayatım boyunca sektöre dair birçok ders aldık. Derslerimizden daha çok verim alabilmek için aldığımız eğitimlerle ilgili projeler yaptık. Yaptığım projelerden biri akciğer röntgen görüntülerinden Covid-19 tespiti idi. Bu projede derin öğrenme algoritmasını kullandım. Yaptığım proje ile yapay zekâ teknolojisi hakkında birçok fikir edinmiş oldum. Stajımı ise Eyüpsultan Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda yaptım. Bu süreçte bir bilet otomasyon sistemi geliştirdim. Bu projede teorik bilgilerimi pratiğe dökme şansım oldu. Son sınıfta ise bir şirketin kış kampına katıldım. İş zekâsı alanındaki temel bilgileri ve teknolojileri öğrenme fırsatım oldu. Ayrıca bu kamp ile birlikte işe girme fırsatı yakalamış oldum. Sözün özü azimli ve istekli olduğunuz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir konu yok. Siz yeter ki kendinizi geliştirmek isteyin. Bu süreçte bizlere verdikleri destekleri için tüm hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.