Mezun Web Sayfası -

2. İçerik

2022 YILI ETKİNLİKLERİ

13 OCAK 2022/DİKEY GEÇİŞ SINAVINA HAZIRLIK

Dikey Geçiş Sınavına hazırlanmak isteyen Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize ve mezunlarımıza yönelik Tasarı Eğitim Kurumları ile işbirliği neticesinde online Instagram yayını gerçekleştirilmiştir. Yayında DGS’ye nasıl hazırlanmalı, hazırlık sürecinde derslerde nelere dikkat edilmeli gibi konulara
değinilmiştir.

24 OCAK-4 ŞUBAT 2022/DULKADİROĞLU ANADOLU LİSESİ İLE ONLİNE KARİYER SÖYLEŞİLERİ

Kahramanmaraş’ta Projesi Lisesi olan Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi ile Kariyer Geliştirme Merkezi uzmanı ve Akran Mentorleri üniversite sürecindeki kariyer hayatını ve bölümleri tanıtarak öğrencilere farkındalık oluşturmayı amaçlamıştır. Yayında Kariyer Merkezi Uzmanları tarafından üniversite tercihi nasıl olmalı, geleceğin meslekleri nelerdir, bölüm tercihinde önemli kriterleri anlatmış; Akran Mentorler ise kendi bölümlerini (Bilgisayar Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Havacılık Yönetimi, Lojistik, İnsan Kaynakları, Bilişim Güvenliği Teknolojileri vb.) tanıtmış ve alanlarıyla ilgili kariyer olanaklarından bahsetmiştir.

8 ŞUBAT 2022/UZMAN BULUŞMALARI 4

Her sektörde önemli başarılara imza atan,  yapığı işe dair toplumda ufuk açıp farkındalık uyandıran başarılı kişileri Instagram üzerinden ağırlayarak TED X formatının soru cevap şeklinde 20 dakikalık yayınlar gerçekleştirerek üniversite öğrencilerinin kendi sektörlerinde hem kişisel anlamda hem de mesleki tekâmülü anlamında Nasıl Olunur’un yanıtlarını, doğrudan bulundukları alanda başarılı işler yapmış insanlardan duyarak farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Girişimcilik, bilişim, havacılık, psikoloji, turizm gibi birçok alanları kapsayan duayenlerimiz tüm öğrenci ve mezunlarımıza motivasyon ve verimli çalışmanın yollarını anlatan yayınlar gerçekleştirmiştir.

15 ŞUBAT 2022/PSİKOLOJİ KARİYER GÜNÜ

Psikoloji Kariyer Günü kapsamında psikoloji alanında ve diğer alanlarda çalışan kurumlar stant açmış, öğrenci ve mezunlar görüşmeler gerçekleştirerek çeşitli staj, eğitim, iş imkânları ve daha birçok konuda bilgi alma imkânına sahip olmuştur.

15 ŞUBAT 2022/KİTAP İMZA GÜNÜ

Alanında duayen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Bilge UZUN, “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” adlı kitabının imza günü gerçekleştirilmiştir. Öğrenci ve mezunlar hem kitaplarını imzalatmış he de sohbet etme şansı yakalamıştır.

18 ŞUBAT 2022/ KAMPÜSTE İŞE ALIM GÜNÜ

Teorik bilgiyi uygulamaya geçirmek adına öğrenci ve mezunlara iş fırsatları sunulmaktadır. Abdi İbrahim ilaç sektörünün işe alımlarını gerçekleştiren Gi Group tarafından kampüste yarı zamanlı ve tam zamanlı işe alımlar gerçekleştirilmiştir. Öğrenci ve mezunlar hem mülakat deneyimi yaşamış hem de kariyerlerine katkı sağlamıştır.

22-23 ŞUBAT 2022/PSİKOLOJİ KARİYER GÜNÜ

Öğrencilerin ve mezunların sürekli gelişimi için çevrimiçi etkinlikler de düzenlenmektedir. Psikoloji alanında önemli isimlerin yer aldığı Psikoloji Kariyer Günü’nde uzman hocalar psikoloji alanındaki ve ilgi duyan öğrencilere deneyimlerini, kariyer yollarını ve yaptıkları işleri paylaşmış ve tavsiyelerde bulunmuştur.

02.03.2022/EXCEL HESAPLAMALAR ve TEMEL FONKSİYONLAR EĞİTİMİ

Günümüzde işe alımlarda aranan yetkinliklerden bir tanesi Excel kullanımıdır. Öğrencilere ve mezunlara excel kullanımın iş hayatındaki önemi anlatılarak temel bazda online excel eğitimi verilmiştir.

8-9 MART 2022/KARİYER ZİRVESİ

Kariyer Zirvesi’nin amacı, tüm bölümleri kapsayıcı bir şekilde farklı alanlarda eserler ortaya koyan uzmanları ağırlayarak sektörlerine dair öğrenci ve yeni mezunların farkındalıklarını arttırmak aynı zamanda network oluşturmaları için ortam sunmak,  bunun yanı sıra açılacak stantlar yoluyla hem mesleki networklerini zenginleştirmek, iş ve staj görüşmesi gerçekleştirmelerini sağlamaktır.

10 MART 2022/UZMAN BULUŞMALARI 5

Turizm sektörüne ilgilisi olan üniversite öğrencileri ve mezunlarının kariyer yolculuklarına destek olmak amacıyla alanında önemli isimler ağırlanarak online Instagram yayınları gerçekleştirilmiştir.

23 MART 2022/HAVACILIK SEKTÖR BULUŞMALARI

Havacılık sektöründe farklı uzman alanlarına sahip, önemli başarılara imza atan, yaptığı işe dair toplumda ufuk açıp farkındalık uyandıran başarılı kişileri İstanbul Gelişim Üniversite’sinde ağırlayarak öğrenci ve mezunlarla buluşturmak.